כיצד להתמודד עם הפרעות זיקפה

תפקוד לקוי של זיקפה, הידוע בכינויו ED או אימפוטנציה, הוא חוסר היכולת להשיג או לשמור על זקפה מספיק איתנה למין. זהו מצב שכיח מאוד המשפיע על למעלה מ-40% מהגברים בשלב מסוים בחייהם. מאמר זה מכסה את הסוגים השונים של ED, גורמי סיכון וגורמים, אפשרויות ניהול והתמיכה הזמינה.

מה זה הפרעות זיקפה?

תפקוד לקוי של זיקפה, או ED, היא חוסר היכולת להשיג או לשמור על זקפה מספיק איתנה למין. זהו מצב שכיח מאוד המשפיע על למעלה מ-40% מהגברים בשלב מסוים בחייהם. ED משפיע על אנשים בכל הגילאים ואינו מהווה אינדיקטור לבריאות כללית. עם זאת, הסיכון לפתח ED עולה עם הגיל, והמצב שכיח הרבה יותר אצל גברים מעל גיל 40. למעשה, רוב הגברים בין 40 ל-70 יחוו ED בשלב מסוים.

סוגי ED

ישנם סוגים שונים של ED, מתח ו-ED פסיכולוגי, מתח ובעיות פסיכולוגיות יכולים לתרום ל-ED. זה יכול להיות בגלל חרדה מ'ביצוע' ודאגות מבושה או השפלה ציבורית. במקרים מסוימים, חרדת ביצוע עלולה להוביל להימנעות מקרבה מינית לחלוטין. - סיבות פיזיות - מצבים כגון סוכרת, לחץ דם גבוה, מחלות לב או הפרעות נוירולוגיות עלולים להוביל ל-ED. בנוסף להשפעה על הבריאות הכללית, מצבים אלה יכולים גם להשפיע הן על איכות הזקפה והן על היכולת להשיג זאת. - סיבות רפואיות - תרופות מסוימות, כגון תרופות נוגדות דיכאון SSRI, נוגדי H2, תרופות כאב מסוימות, ותרופות להורדת לחץ דם וחוסמי בטא, עלולות להשפיע על התפקוד המיני. שקלול היתרונות והחסרונות של תרופות אלו והתייעצות עם רופא לגבי אפשרות חלופית עשויה להיות שווה את זה.

גורמי סיכון ל-ED

כפי שהוזכר קודם לכן, ED הופך נפוץ יותר ויותר עם הגיל. הסיכון לפתח ED עולה ככל שגברים מתבגרים ועולה עם מספר המצבים הבריאותיים או המחלות הקיימות. כאשר גברים מגיעים לגיל 40, הם חווים ירידה ברמות ההורמונים, מה שעלול להשפיע על איכות הזקפה. ככל שגברים מתבגרים, יש להם גם סבירות גבוהה יותר לסבול מגורמי סיכון ל-ED, כגון עודף משקל או לחץ דם גבוה. מחלות גופניות באופן לא מפתיע, הסיכון לפתח ED עולה עם מספר המצבים הבריאותיים או המחלות הקיימות. מצבים פיזיים שעלולים להגביר את הסיכון ל-ED כוללים סוכרת, לחץ דם גבוה, מחלות לב, הפרעות נוירולוגיות וסרטן הערמונית.

סיבות פיזיות

מצבים כמו סוכרת, לחץ דם גבוה, מחלות לב או הפרעות נוירולוגיות עלולים להוביל ל-ED. בנוסף להשפעה על הבריאות הכללית, מצבים אלה יכולים גם להשפיע הן על איכות הזקפה והן על היכולת להשיג זאת. סוכרת יכולה להפחית את זרימת הדם לפין, להשפיע על היכולת להשיג ולשמור על זקפה. זה יכול לנבוע מנזק עצבי בפין ונזק לכלי דם. לחץ דם גבוה יכול להשפיע על היכולת לשמור על זקפה על ידי הפחתת זרימת הדם לפין. זה יכול לנבוע מהיצרות של כלי הדם ופגיעה בעורקים הקטנים. מחלות לב יכולות להוביל לשינויים בזרימת הדם לפין. זה יכול להיות כתוצאה מזרימת דם מופחתת ללב או לפין. הפרעות נוירולוגיות, כגון מחלת פרקינסון, טרשת נפוצה ופגיעות חוט השדרה יכולות לשנות את המסלולים במוח המעורבים בזקפה. ניתן לטפל בסרטן הערמונית באמצעות ניתוח או הקרנות, אשר יכולים להשפיע הן על איכות הזקפה והן על היכולת להשיג אחת.

תרופות וניתוחים

הנמל הראשון לטיפול ב-ED הוא לטפל בכל מצב בריאותי בסיסי. אם זה לא פותר את הבעיה, אפשרויות הטיפול כוללות שינויים באורח החיים, תרופות ED או ניתוח ED. שינויים באורח החיים יכולים לשפר את איכות הזקפה, כמו גם את הבריאות הכללית. אלה עשויים לכלול ירידה במשקל, הפסקת עישון והפחתת צריכת אלכוהול. ישנן מספר תרופות המשמשות לטיפול ב-ED. תרופות המגבירות את זרימת הדם כגון palavering, prostaglandin E1 ו-phentolamin שילוב של תרופות ED עם ניטרו-גליצרין או סוג אחר של תרופות לב עשויות לסייע בשיפור איכות הזקפה. ניתוח ED מגוון של פרוצדורות כירורגיות זמין אם התרופות אינן מוצלחות או מתעוררים סיבוכים.

איך לתמוך באדם אהוב עם ED

אם אתה או אדם אהוב חווה ED, חשוב לדבר על המצב ועל הרגשות הנלווים אליו. שיתוף הקושי עם אדם אהוב יכול לעזור לך לשמור על ההערכה העצמית שלך ולנרמל את המצב כך שאתה לא מרגיש שאתה לבד בחוויה. אם אתה האהוב על אדם עם ED, חשוב להיות רגישים ולא שיפוטיים. הציעו ליקירכם תמיכה בהתמודדות עם המצב והרגשות הנלווים אליו. ED הוא נפוץ, וישנם טיפולים רבים זמינים כדי לסייע בניהול המצב, כך שאין צורך להרגיש נבוך לגבי זה.

מילים אחרונות

אם אתה חווה ED, אל תיבהל. ראשית, עליך לראות את הרופא שלך לשלול כל מצב בריאותי בסיסי. אם אין בעיות בריאותיות או אם ED נובע ממשהו כמו תופעת לוואי של תרופה, ישנם טיפולים זמינים.