הסכנות של בשר מעובד

כאשר תתחילו לצמצם במזון מעובד ולהתמקד במקום זאת במרכיבים שלמים ולא מעובדים, תגלו עד מהרה שהרבה אפשרויות ארוזות ומוכנות מראש מכילות חומרים משמרים נסתרים, חומרי טעם וריח מלאכותיים ותוספים אחרים. כימיקלים אלו הם לרוב בלתי נמנעים, אך על ידי מודעים מאילו בשר מעובד להימנע וקריאת תוויות לפני קניית מוצרים חדשים, אתה יכול להגביל את החשיפה שלך אליהם. הפחתת צריכת בשר מעובד מומלצת כחלק מתזונה בריאה מכמה סיבות. צורות מסוימות של מוצרים אלה נקשרו עם סיכון מוגבר לפתח מחלות או מצבים מסוימים. בנוסף, הם נוטים להיות עשירים בשומן, מלח וחנקה, כל הדברים שעלינו לנסות להפחית למינימום בתזונה שלנו. גם בשרים מעובדים עמוסים בדרך כלל בחומרים משמרים, סוכר וחומרי טעם מלאכותיים. למרבה המזל, ישנן דרכים רבות בהן תוכל לצמצם מוצרי בשר מוכנים מראש, תוך כדי אכילת ארוחות מאוזנות.

מאילו סוגי בשר להימנע

בשר מעובד מתייחס לכל מוצר בשר שנרפא באמצעות תוספים כימיים או נשמר על ידי עישון או טיגון. זה כולל כמעט כל סוגי בשר חזיר, בייקון ונקניקיות, כמו גם סלמי. מוצרי בשר מעובדים עשויים להיות עשירים בשומן ובמלח, ואכילת יותר מדי מהם נקשרה עם סיכון מוגבר לפתח מחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן. סוגים מסוימים של בשר אדום כבר עתירי שומן, אך כאשר הם מעובדים, הם הופכים להרבה יותר גבוהים בשומן. הם גם בדרך כלל עשירים במלח, מה שעלול להגביר את הסיכון לפתח לחץ דם גבוה. אכילה קבועה של מזונות עתירי שומן ומלח יכולה להוביל לעלייה במשקל, מה שעלול להגביר את הסיכון לפתח מחלות כמו מחלות לב וסוכרת. בשר מעובד מכיל גם חנקות, מה שעלול להגביר את הסיכון לפתח סוגים מסוימים של סרטן. החנקות נחשבות גם אחראיות לצבע האדום של בשרים מעובדים אלה. למרות שבשרים מעובדים עשירים בשומן ובמלח, הם לרוב דלים בחומרים מזינים אחרים. זה יכול לעשות את זה מאתגר לקבל מספיק סיבים, ויטמינים ומינרלים לתזונה שלך תוך הגבלת בשר מעובד.

בשר חזיר אפוי

בשר חזיר אפוי הוא בשר חזיר דחוס ומבושל שעבר טעם וזיגוג בסוכר, דבש או מולסה. הוא עשוי בדרך כלל מבשר חזיר רגליים ויש לו מרקם רך יותר מבשר חזיר שנרפא באופן מסורתי. בשר חזיר אפוי נחתך בדרך כלל לסטייקים או לפרוסות ולאחר מכן אופים בתנור עם ציפוי או זיגוג. ניתן לבשל גם בתנור ללא ציפוי. בשר חזיר אפוי מוגש לרוב כמנה עיקרית, בדומה לבשר חזיר צלוי, או משמש בכריכים או סלטים. בעוד שבשר חזיר אפוי לעיתים קרובות נמוך יותר בשומן בהשוואה לשינקין שנרפא באופן מסורתי, זה עדיין מוצר עתיר שומן. זה גם בדרך כלל עשיר בנתרן ויכול להיות עשיר בחומרים משמרים ובנתרן חנקתי, תוסף שנקשר עם סיכון מוגבר לסוגי סרטן מסוימים. יש לאכול בשר חזיר אפוי במתינות ולשלב עם מרכיבים אחרים דלי שומן כדי לשלוט בצריכת השומן והנתרן הכוללת שלך.

בייקון ונקניק

בייקון עשוי מבטן חזיר, בעוד נקניקיות עשויות מבשר חזיר טחון מעורבב עם מרכיבים אחרים. ניתן להגיש את שניהם כתוספת או כמנה עיקרית, ונאכל בדרך כלל בכריכים. בייקון ונקניקיות אפשר לאכול גם כחלק ממאכלים אחרים, כמו תבשילים או סלטים. בייקון ונקניקיות עשירים לרוב בשומן, נתרן וחומרים משמרים, כולל חנקות נתרן. רמות גבוהות של שומן ונתרן הן בדרך כלל בלתי נמנעות בבייקון, אך נקניקיות מסוימות עשויות להיות נמוכות יותר בשומן. יש לאכול בייקון ונקניקיות במתינות ולשלב עם מרכיבים דלי שומן אחרים כדי לשמור על צריכת השומן והנתרן הכוללת שלך. בייקון ונקניקיות נהדרות להוספת טעם ומרקם למנות, אבל אפשר גם לבשל עם פרוסת בשר דל שומן או להשתמש בעשבי תיבול ותבלינים לטעם.

בשר הבקר

ביף ג'רקי הוא צורה מיובשת, מלוחה ומתובלת של בשר בקר. בדרך כלל הוא נחתך לרצועות או לחתיכות בגודל ביס, אבל אפשר למצוא גם נתחי בשר שלמים. הוא משמש לעתים קרובות כחטיף או כתוספת וניתן למצוא אותו ברוב חנויות המכולת. ביף ג'רקי בדרך כלל עשיר בשומן ובמלח, אם כי לא כל המותגים נוצרו שווים. הקפד לבדוק את עובדות התזונה לפני שאתה קונה. יש לאכול בשר בקר במתינות, מכיוון שהוא עשיר מאוד בשומן ובמלח. לעתים קרובות זה משולב עם מרכיבים אחרים עתירי שומן ועשירים בנתרן, כגון בוטנים או צ'יפס, מה שמקשה על השליטה בצריכת השומן והנתרן הכוללת שלך. שבבי בייגל הם אופציה פחות מלוחה, ושילוב עם פירות טריים או יבשים יכול לעזור לשלוט בצריכת השומן והנתרן הכוללת שלך.

שורה תחתונה

בשר מעובד מתייחס לכל מוצר בשר שנרפא באמצעות תוספים כימיים או נשמר על ידי עישון או טיגון. זה בדרך כלל עשיר בשומן ובמלח, ואכילת יותר מדי מהמוצרים הללו נקשרה עם סיכון מוגבר לפתח מחלות לב וסוגי סרטן מסוימים. בשר חזיר אפוי, בייקון ונקניקיות, ג'רקי בקר ומוצרי בשר מסוימים אחרים לרוב עשירים בשומן, מלח וחומרים משמרים, כולל חנקות נתרן. יש לאכול מוצרים אלה במתינות ולצמוד למרכיבים אחרים כדי לשלוט בצריכת השומן והנתרן הכוללת שלך.