אוכלים יותר מדי אוכל שומני ומטוגן

האם ידעת שאכילת יותר מדי שומן או מזון מטוגן היא אחת הסיבות העיקריות להשמנה בעולם? השומנים הרוויים ושומני הטרנס המצויים במזונות אלו קשורים ישירות לעלייה במשקל. למעשה, מחקר מאוניברסיטת הרווארד מצא שהחלפת רק 5% מהקלוריות שלך משומנים רוויים בכמות שווה של פחמימות יכולה להפחית משמעותית את הסיכון שלך להשמנה. והחלפת אותם 5% בחלבונים בריאים כמו אגוזים יכולה להפחית את הסיכון עוד יותר! למרבה המזל, ישנן דרכים רבות לצמצם באוכל שומני ומטוגן ועדיין ליהנות ממנו כפינוק מדי פעם. נסו להוסיף עוד מרכיבים עשירים בחלבון ובסיבים כמו שיבולת שועל, תרד ותפוחים כדי לאזן את הארוחה מבלי להגדיל את נפחה. כמו כן, עקוב אחר גדלי המנות כדי לא לעבור את הצריכה המומלצת עבור שומנים רוויים וחומרי תזונה אחרים. הנה עוד כמה טיפים.

החליפו את הבשר בארוחה שלכם בירקות.

בשר מכיל הרבה שומנים רוויים ועלול להוביל לעלייה במשקל אם אוכלים יותר מדי ממנו. אבל אתה לא צריך לוותר לגמרי על בשר אם אתה לא רוצה. פשוט החלפתו בירקות יכולה לשמור אותך מרוצה תוך העמסת הארוחה שלך בסיבים וויטמינים. זה עובד הכי טוב אם אתה משלב ירקות עם מקור חלבון כמו שעועית, אורז או עדשים. על ידי ערבוב שני סוגי המזונות הללו, אתה נותן לעצמך מגוון רחב יותר של חומרים מזינים. לדוגמה, שעועית עשירה בחלבון, ברזל ואבץ בעוד הירקות עמוסים בסיבים וויטמינים. אתה יכול גם להוסיף כמה דגנים מלאים או זרעים כדי להפוך את הארוחה שלך לבריאה אפילו יותר!

הכינו את הכריכים שלכם עם לחם מחיטה מלאה.

לחם מחיטה מלאה מכיל פחות שומן רווי מלחם לבן והוא גם עשיר בסיבים. שני חומרים מזינים אלו עוזרים להפחית את הכולסטרול ולשמור על רמות הסוכר בדם. אז בפעם הבאה שאתם מכינים כריך, בחרו בלחם מחיטה מלאה במקום לבן. זכרו לפקוח עין גם על כמות התוספות שאתם מוסיפים. הוספת יותר מדי בשר או גבינה עלולה להגדיל את כמות השומן הרווי בכריך. כדי לשמור על הארוחה שלך בריאה, נסה להוסיף תוספות בריאות כמו אבוקדו, מלפפונים, עלים ירוקים ועגבניות.

הימנע מהעוף הפריך והמטוגן ולך במקום צלוי או צלוי בגריל.

עוף פריך ומטוגן עשיר בשומן רווי ויכול להוסיף בקלות לצריכת הקלוריות היומית שלך. במקום זאת, העדיפו עוף צלוי או בגריל שעשיר בחלבון ועשיר במינרלים כמו ברזל ואבץ. אתה יכול גם לנסות להוסיף שעועית לארוחה שלך או להשתמש בקינואה או אורז חום כתוספת. שניהם עשירים בסיבים וחלבונים. אם מתחשק לכם עוף מטוגן, נסו לאפות או לצלות אותו במקום זאת. על ידי הסרת העור וטיגון, תפחיתו משמעותית את כמות השומן בארוחה שלכם ועדיין תהנו מהטעם. אתה יכול גם לנסות להכין עוף מטוגן משלך באמצעות שמנים בריאים יותר כמו קנולה או שמן זית במקום שמן צמחי.

צרכו יותר מזונות עשירים בחלבון וסיבים, כמו שעועית ודגנים מלאים.

גם שעועית וגם דגנים מלאים עשירים בחלבון ובסיבים. החלבון במזונות אלו עוזר לך להרגיש שובע לאורך זמן ומפחית את הכמות שאתה מנשנש בין הארוחות. בינתיים, הסיבים במזונות אלו עוזרים לך להוריד את הכולסטרול ולשמור על רמות הסוכר בדם. אם אינך חובב שעועית, נסה לשלב אותה בארוחה על ידי הכנת מטבל או הוספתן לסלט. ואם אתה לא אוהב דגנים מלאים, נסה להתנסות עם סוגים ומרקמים שונים כדי למצוא משהו שאתה אוהב. כמה דוגמאות של דגנים מלאים כוללות שיבולת שועל, שעורה, קינואה ופסטה מחיטה מלאה.

אל תטביעו את האוכל שלכם ברוטב ותאכלו אותו בזמן שהוא עדיין חם כדי לנעול חומרים מזינים.

רטבים כמו קטשופ, מאיו, רוטב ברביקיו ואיולי עשירים בשומן רווי וסוכר. כדי לשמור על הארוחה שלך בריאה, הימנע מהטבעת האוכל שלך ברוטב ונסו לאכול אותו בעודו חם. זה מאפשר לך לשמור על יותר מהרכיבים התזונתיים בארוחה שלך. אם אתה צריך רוטב, נסה להפחית את כמות הרוטב שאתה משתמש ולהתאים אותו למנה עשירה בסיבים. זה יעזור לך להישאר שבע לאורך זמן ולמנוע מאכילת יתר. אתה יכול גם לנסות להכין רוטב משלך על ידי ערבוב של מרכיבים דלי שומן כמו יוגורט ופירות.

שורה תחתונה

כדי למנוע עלייה במשקל, כדאי להחליף את הבשר בארוחה בירקות, להכין את הכריכים עם לחם מחיטה מלאה, להימנע מהעוף הפריך והמטוגן וללכת על צלוי או על האש במקום, לצרוך יותר מזונות עשירים בחלבון וסיבים. אל תטביע את האוכל שלך ברוטב ותאכל אותו בזמן שהוא עדיין חם כדי לנעול חומרים מזינים.

ישנן דרכים רבות לצמצם באוכל שומני ומטוגן ועדיין ליהנות ממנו כפינוק מדי פעם. נסה להוסיף עוד מרכיבים עשירים בחלבון ובסיבים כמו שיבולת שועל, תרד ותפוחים כדי לאזן את הארוחה. בצע את העצות האלה ואתה תהיה בדרך שלך בריא יותר!