בעיות ערמונית אצל גברים בגיל העמידה

סרטן הערמונית הוא הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים ורובם יאובחנו לאחר גיל 60. ככל שגברים מתבגרים, בלוטת הערמונית שלהם גדלה גם כן. זהו תהליך נורמלי בחייו של כל גבר, אך גורמים מסוימים יכולים להגביר את הסיכון לפתח בעיות בערמונית. אם אתה בגיל העמידה שלך ואתה חווה כמה בעיות במתן שתן או הטלת שתן תכופה בלילה, זה יכול להיות אינדיקציה שמשהו לא בסדר עם הערמונית שלך. מהם התסמינים של בעיות בערמונית אצל גברים בגיל העמידה? כיצד ניתן למנוע בעיות בערמונית? המשך לקרוא כדי ללמוד עוד!

מהי ערמונית?

הערמונית היא בלוטה המקיפה את השופכה, שהיא הצינור שמעביר את הזרע והשתן אל מחוץ לגוף. הוא ממוקם מתחת לשלפוחית השתן ומול פי הטבעת. בלוטת הערמונית היא חלק ממערכת הרבייה הגברית, והיא מייצרת חלק מהנוזל שנכנס לזרע, שהוא הנוזל הנושא את הזרע. ישנם כמה סוגים שונים של מחלות ערמונית שיכולות להשפיע על גברים עם הגיל. רובן אינן רציניות, אבל כדאי להקפיד על בדיקה אצל רופא. הגדלת הערמונית (BPH) - זוהי הפרעת הערמונית השכיחה ביותר בקרב גברים מבוגרים. זה קורה כאשר הערמונית גדלה ולוחצת על השופכה. היפרפלזיה שפירה של הערמונית (BPH) - זה כאשר הערמונית גדלה וגם התאים בתוכה מוגדלים.

זיהום בערמונית - זה קורה כאשר חיידקים נכנסים לתוך הערמונית. זה נדיר אצל גברים מתחת לגיל 50.

הגדלת ערמונית (BPH)

זוהי הפרעת הערמונית השכיחה ביותר אצל גברים מעל גיל 50. בלוטת הערמונית מתחילה להגדיל ככל שגברים מתבגרים, ולעתים קרובות היא גדלה מהר יותר אצל גברים שחורים מאשר אצל אנשים אחרים. בלוטת הערמונית ממוקמת מול שלפוחית השתן וממש מתחת לצוואר השלפוחית. ככל שגבר מתבגר, הערמונית יכולה לגדול כל כך שהיא לוחצת את השופכה, הצינור המוביל שתן משלפוחית השתן. זה יכול להקשות על מתן שתן, וגברים רבים בסופו של דבר נאלצים להטיל שתן לעתים קרובות ולעיתים קרובות מתקשים לרוקן את שלפוחית השתן. זוהי בעיה נפוצה מאוד שכן ל-50% מהגברים מעל גיל 50 יש מצב זה. אם יש לך אחד מהתסמינים הללו, עליך לפנות לרופא מיד.

- הטלת שתן תכופה (במיוחד בלילה)

- קושי במתן שתן

- דלקות בדרכי השתן

- אבנים בשלפוחית השתן

- דם בשתן

- בריחת שתן (חוסר יכולת להחזיק שתן)

TURP: כריתה טרנסורטרלית של הערמונית

זהו ההליך הכירורגי הפולשני ביותר המשמש לטיפול ב-BPH. בהליך זה, הרופא שלך יכניס טלסקופ קטן לתוך השופכה שלך ויסיר חלק מהרקמה בתוך הערמונית. ניתוח זה נעשה אם תרופות לא עוזרות ל-BPH (אם ניסית תרופות והן לא עבדו עבור ה-BPH שלך). סיכונים פוטנציאליים כוללים דימום, זיהום, אימפוטנציה ופגיעה בשופכה. הסיכונים של ניתוח זה נמוכים, אך הם גבוהים יותר אצל גברים מבוגרים, אשר עשויים גם לעמוד בפני סיכונים נוספים כגון קרישי דם, שבץ והתקף לב. זו לא אפשרות טובה לגברים מבוגרים עם BPH, והיא לא מתאימה לגברים עם BPH בינוני או חמור, שנמצאים בסיכון לסיבוכים.

סרטן הערמונית

סרטן הערמונית הוא הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים, ולעתים קרובות הוא מאובחן בגברים מעל גיל 60. סביר יותר שזה יקרה אם אתה שחור, יש לך היסטוריה משפחתית של סרטן הערמונית, או אם אתה סובל מעודף משקל. התסמין השכיח ביותר של סרטן הערמונית הוא צורך במתן שתן לעתים קרובות, במיוחד בלילה, אך יש גברים שאינם חווים תסמינים כלשהם. אם אתה מעל גיל 50 ויש לך תסמינים כלשהם, עליך לפנות לרופא מיד. תסמינים אחרים כוללים:

- דם בשתן

- דם בזרע

- חסימת שתן

- דחיפות במתן שתן

- כאב בזמן מתן שתן

- כאבים בגב התחתון או באזור האגן

מה ניתן לעשות כדי למנוע בעיות בערמונית?

יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי למנוע בעיות בערמונית. כדאי להקפיד על פעילות גופנית מרובה ולאכול תזונה בריאה. אתה צריך גם להתרחק ממזונות שיכולים להזיק לערמונית שלך, כמו אלכוהול וכל סוג של סוכר. חשוב גם לשמור על משקל תקין. אתה צריך גם להקפיד לבקר את הרופא שלך לבדיקה ברגע שאתה מגיע לגיל 50. זה יכול לעזור לך לתפוס בעיות פוטנציאליות בערמונית לפני שהן הופכות לבעיות רציניות. כמו כן, עליך להקפיד על בדיקת הערמונית שלך ככל שאתה מזדקן מכיוון שזהו הסרטן הנפוץ ביותר בקרב גברים. הקפד לשמור על בריאות הערמונית שלך, ותוכל להימנע מהרבה מהבעיות הללו ככל שאתה מתבגר.

סיכום

סרטן הערמונית הוא הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים, ורובם יאובחנו לאחר גיל 60. ככל שגברים מתבגרים, בלוטת הערמונית שלהם גדלה גם כן. זהו תהליך נורמלי בחייו של כל גבר, אך גורמים מסוימים יכולים להגביר את הסיכון לפתח בעיות בערמונית. אם אתה בגיל העמידה שלך ואתה חווה כמה בעיות במתן שתן או הטלת שתן תכופה בלילה, זה יכול להיות אינדיקציה שמשהו לא בסדר עם הערמונית שלך.