שעועית היא מקור טוב לסופר פוד

שעועית היא אחד המקורות הזולים והנגישים ביותר לחלבון, סיבים וחומרים מזינים חשובים אחרים. הם גם מאוד תכליתי. אתה יכול לבשל אותם בכל כך הרבה דרכים שונות שהם נהדרים בפני עצמם כתוספת או כחלק מהארוחה העיקרית בשילוב עם מרכיב אחר כמו אורז או סוג אחר של שעועית. אם אתם אוהבים שעועית כמונו, תשמחו לדעת שיש הרבה סוגים שונים של שעועית ליתרונות בריאותיים שתוכלו להוסיף לתזונה שלכם. בין אם אתם מעדיפים משהו פשוט כמו שעועית שחורה או משהו אקזוטי יותר כמו הריקוט הידוע גם בשם שעועית מחרוזת, יש אופציה לכולם!

כמה יתרונות של שעועית

כמה מהיתרונות הבולטים ביותר של שעועית כוללים תכולת חלבון גבוהה, סיבים וברזל. שעועית היא גם לא יקרה, קלה לבישול, וניתן להשתמש בה להכנת מגוון ארוחות שונות. כמה יתרונות בריאותיים אחרים של שעועית כוללים את יכולתם לעזור לווסת את רמת הסוכר בדם, למנוע סוגים מסוימים של סרטן, להגביר את בריאות העיכול ולקדם את בריאות הלב. אם אתם מחפשים להוסיף עוד שעועית לתזונה שלכם, קחו בחשבון שהיא עשירה בפחמימות וגם בחלבון. לכן, חשוב לאכול שעועית במתינות אם אתם עוקבים אחר דיאטה דלת פחמימות או דלת חלבון. בנוסף, יש אנשים שמתקשים לעכל שעועית בגלל תכולת הסיבים הגבוהה והאופי החומצי שלה.

שעועית שחורה

שעועית שחורה היא אחד מסוגי השעועית הפופולריים ביותר ליתרונות בריאותיים. הם משמשים בהרבה סוגים שונים של מנות, ותוכלו למצוא אותם בכל דבר, החל מסלטים ועד בוריטוס. שעועית שחורה עשירה בסיבים ומקור טוב לחלבון, ברזל וסידן. הם מכילים גם כמות משמעותית של ויטמינים מקבוצת B ונוגדי חמצון. שעועית שחורה היא הטובה ביותר כאשר היא מבושלת, והיא יכולה לשמש במגוון מנות שונות. ניתן להשתמש בהם במנות צמחוניות ומהווים מקור טוב לחלבון. הם גם עשירים בסיבים והם מצוינים עבור אנשים שמקפידים על תזונה טבעונית. שעועית שחורה יכולה לשמש במרקים, תבשילים, בוריטוס, צ'ילי ועוד. הם יכולים לשמש גם במוצרי מאפה כמו עוגיות, עוגות או לחם. שעועית שחורה היא גם מקור טוב לברזל, שחשוב למניעת אנמיה, ויסות לחץ הדם והגברת חילוף החומרים. שעועית שחורה מכילה גם כמות נכבדת של מגנזיום, החשוב לוויסות רמת הסוכר בדם ולהפחתת הסיכון לסוכרת. בנוסף, שעועית שחורה מכילה קטכיזם ואנתוציאנינים, שהם תרכובות שנקשרו להפחתת הסיכון לסרטן.

שעועית לוביה

אפונה שחורת עיניים היא עוד סוג פופולרי של שעועית ליתרונות בריאותיים ונאכלת בדרך כלל במהלך החג של דרום ארה"ב של יום השנה החדשה, שבמהלכו הם נחשבים להביא מזל טוב. אפונה שחורת עיניים עשירה בסיבים ומקור טוב לחלבון, ברזל וסידן. הם מכילים גם כמות משמעותית של ויטמינים מקבוצת B ונוגדי חמצון. אפונה שחורת עיניים היא הטובה ביותר כאשר היא מבושלת, והיא יכולה לשמש במגוון מנות שונות. ניתן להשתמש בהם במנות צמחוניות ומהווים מקור טוב לחלבון. הם גם עשירים בסיבים והם מצוינים עבור אנשים שמקפידים על תזונה טבעונית. אפונה שחורת עיניים יכולה לשמש במרקים, תבשילים, בוריטוס, צ'ילי ועוד. הם יכולים לשמש גם במוצרי מאפה כמו עוגיות, עוגות או לחם. אפונה שחורה עיניים היא גם מקור טוב לברזל, שחשוב למניעת אנמיה, ויסות לחץ הדם והגברת חילוף החומרים. אפונה שחורה עיניים מכילה גם כמות משמעותית של מגנזיום, החשוב לוויסות רמת הסוכר בדם ולהפחתת הסיכון לסוכרת. בנוסף, אפונה שחורת עיניים מכילה קטכיזם ואנתוציאנין, שהן תרכובות שנקשרו לסיכון מופחת לסרטן.

חומוס (שעועית גרבנזו)

חומוס או שעועית גרבנזו הם סוג נוסף של שעועית ליתרונות בריאותיים המשמשים במגוון מאכלים שונים. הם עשירים בסיבים ומקור טוב לחלבון, ברזל וסידן. הם מכילים גם כמות משמעותית של ויטמינים מקבוצת B ונוגדי חמצון. חומוס הוא הטוב ביותר כאשר הוא מבושל, והוא יכול לשמש במגוון מנות שונות. ניתן להשתמש בהם במנות צמחוניות ומהווים מקור טוב לחלבון. הם גם עשירים בסיבים והם מצוינים עבור אנשים שמקפידים על תזונה טבעונית. ניתן להשתמש בחומוס במרקים, תבשילים, בוריטוס, צ'ילי ועוד. הם יכולים לשמש גם במוצרי מאפה כמו עוגיות, עוגות או לחם. חומוס הוא גם מקור טוב לברזל, שחשוב למניעת אנמיה, ויסות לחץ הדם והגברת חילוף החומרים. חומוס מכיל גם כמות משמעותית של מגנזיום, החשוב לוויסות רמת הסוכר בדם ולהפחתת הסיכון לסוכרת. בנוסף, חומוס מכיל קטכיזם ואנתוציאנין, שהם תרכובות שנקשרו להפחתת הסיכון לסרטן.

סיכום

שעועית היא מקור מדהים לתזונה, כאשר כוס אחת של שעועית מבושלת מספקת 11 גרם חלבון ו-18 גרם סיבים. הם מקור עשיר של ויטמינים, מינרלים ופיטונוטריינטים. שלא לדבר על זה שהם גם סבירים וזמינים לאורך כל השנה. שעועית מגיעה בזנים רבים ושונים וניתן להשתמש בה במגוון רחב של מתכונים. במאמר זה, אנו בוחנים את סוגי השעועית השונים עבור יתרונות בריאותיים והשימוש בהם.