גורמים לדיכאון וחרדה אצל נשים

נשים מעל גיל 40 מתמודדות עם אתגרים חדשים, אחריות חדשה ולעתים קרובות ציפיות כבדות. גם נשים רבות בשנות ה-40 לחייהן משלימות עם גיל המעבר ומנסות ליצור איזון חדש בחייהן. אין זה מפתיע שכל כך הרבה נשים מעל גיל 40 נאבקות בהתמודדות עם השינויים הללו.

מה זה גיל המעבר?

גיל המעבר הוא הזמן בחייה של אישה בה השחלות שלה מפסיקות לייצר ביציות. זהו סוף שנות הפוריות ומתרחש בדרך כלל בסביבות גיל 50. במהלך גיל המעבר (הזמן שבו השחלות מתכוננות לעצור את המחזור החודשי שלהן), נשים רבות חוות תסמינים כמו גלי חום והזעות לילה, כאבי ראש, ועצבנות. תיתכן עלייה קלה גם בהפרעות מצב הרוח.

דיכאון וחרדה, מה ההבדל?

ישנם סוגים רבים ושונים של הפרעות דיכאון וחרדה. הסוגים הידועים ביותר הם אלה שמשפיעים על רגשות (כמו עצב או תחושות של חוסר ערך) או כאלה שמשפיעים על מחשבות (כמו שיש מחשבות מרהיבות או הרגשה שאתה לא יכול להתרכז). הפרעות במצב הרוח יכולות להיות חוזרות על עצמן ועלולות לבוא וללכת בגלים לאורך החיים. יש אנשים שיהיו רק פרק אחד של הפרעה רגשית בחייהם, בעוד שלאחרים עשויים להיות כמה. דיכאון וחרדה יכולים להשפיע על כל אחד, ללא הבדל גיל, מין או רקע.

מדוע כל כך הרבה נשים מדוכאות או חרדות לאחר גיל 40?

ישנם מספר גורמים שעלולים לגרום או לתרום לדיכאון וחרדה אצל נשים בשנות ה-40 לחייהן. עבור חלק מהנשים, זה עשוי להיות שילוב של גורמים אלה. - ירידה ברמות ההורמונים - ככל שאישה מתקדמת בגיל המעבר, רמות ההורמונים שלה יורדות. זה יכול לגרום לשינויים במצב הרוח ולהשפיע על איך אישה חושבת ומרגישה. - מעברי חיים - ככל שאתה מתבגר, אתה צפוי גם לחוות שינויים אחרים בחייך, כגון פרישה, קן ריק, מוות של אדם אהוב, או מעבר למקום אחר. - גורמי לחץ חיצוניים - גורמים חיצוניים כמו בעיות כלכליות, אובדן עבודה או מוות של אדם אהוב יכולים לתרום להפרעת מצב רוח. - כימיה של המוח - בעוד שמדענים לא מבינים לגמרי מה גורם לדיכאון וחרדה, הם יודעים שהכימיקלים במוח סרוטונין ונוראפינפרין ממלאים תפקיד חשוב. מחקרים מראים ששינויים הורמונליים במהלך גיל המעבר יכולים להוביל לרמות נמוכות יותר של סרוטונין ונוראפינפרין, מה שעלול לתרום להפרעות במצב הרוח.

אסטרטגיות להתגבר על דיכאון וחרדה באמצע החיים

חשוב לדבר עם הרופא שלך על הסימפטומים שלך ולהבין מה קורה בגוף שלך כאשר רמות ההורמונים שלך משתנות. למד על גיל המעבר. קח קצת זמן כדי ללמוד על מה שקורה בגוף שלך בזמן שאתה עובר גיל המעבר. זכור כי זהו חלק נורמלי מההזדקנות פעילות גופנית הוכחה כמסייעת להקל על הפרעות מצב הרוח. פעילות גופנית מתונה כמו הליכה, ריצה או שחייה יכולה לעזור להקל על סימפטומים של דיכאון ולשפר את מצב הרוח שלך. לבלות זמן עם משפחה, חברים ואנשים אהובים. זה יכול לעזור לך להרגיש מחובר ופחות לבד. - זיהוי טריגרים - חפש דפוסים בסימפטומים שלך. אילו מצבים מובילים או מחמירים את הסימפטומים שלך? מה אתה יכול לעשות כדי להימנע או לנהל את הטריגרים האלה? - שמור יומן - כתיבה ביומן יכולה לעזור לך לעבוד על הרגשות והרגשות שלך. אתה יכול גם לנהל יומן הכרת תודה כדי להתמקד בדברים החיוביים בחייך.

איך להתמודד עם שינויים באמצע החיים

תהיה עדין עם עצמך. אמצע החיים היא תקופה של שינוי ושינוי. זכור להיות עדין עם עצמך בזמן שאתה עובר את המעברים האלה. חפש תמיכה - אם אתה מרגיש מוצף, מצא קבוצת תמיכה, דבר עם חבר או שקול ייעוץ. - מצא לעצמך תפקידים חדשים - ככל שאתה מתבגר, התפקידים שלך בחיים עשויים להשתנות. זה יכול להיות זמן לחקור הזדמנויות חדשות ולמצוא דרכים שונות לתרום למשפחה או לקהילה שלך. - התמקד במה שאתה נהנה - קל להתמקד בדברים שאתה לא אוהב ככל שאתה מתבגר. נסו להתמקד במה שאתם נהנים ובדברים שמביאים לכם שמחה.

מילים אחרונות - שמרו על עצמכם וחפשו עזרה

אמצע החיים הוא זמן של שינוי גדול והזדמנות לצמיחה. נשים רבות מוצאות שזו תקופה של חופש וגמישות רבה. עם זאת, האתגרים והשינויים של אמצע החיים יכולים להיות גם מכריעים. אם אתם נאבקים בחרדה או דיכאון, חשוב לקבל עזרה. ניתן לטפל ולנהל הפרעות מצב רוח. שמרו על עצמכם ופנו לעזרה במידת הצורך. אם אתה חווה אחד מהתסמינים הללו, חשוב לפנות לעזרה. זה לא נורמלי להרגיש כל כך עצוב או חרדה שזה מפריע לך בחיי היומיום. בקש עזרה מהרופא שלך ו/או איש מקצוע בתחום בריאות הנפש.